Lifestyle

Ziua iubirii – sărbătoarea inventată să ne bage în depresie

Hey my loves! Ştim cu toţii că azi este fabuloasa “Zi a îndrăgostiţilor” şi de asemenea ştim că sunt mulţi dintre voi care cad într-o melancolie-letargică-disperată că nu sunteţi unde trebuie şi că pe voi vă prinde ziua asta ca şi Anul nou, singuri. Ei bine, azi am venit să povestim despre asta ca să vă daţi seama că nu trebuie să dramatizaţi aşa mult – asta m-a ajutat şi pe mine!

Da, ştim deja că sărbătoarea asta este o sărbătoare inventată (ca multe altele, de altfel) dar să ne gândim şi de ce a fost inventată această sărbătoare. Credeţi că îi pasa cuiva de dragostea voastră sau de Cupidon ameţit de la atâta plictiseală? Noooo. Totul e o manevră comercială prin care lumea să cumpere mai mult.
Gândiţi-vă aşa, de la Crăciun şi până la Paşte nu mai este nici o sărbătoare consumerista ce să ne facă să ne dăm banii pe cadouri şi tot felul de prostii (adorabile de altfel, dar tot prostii rămân). Aşa că era nevoie de ceva care să mai anime piaţa şi să crească vânzările.
Şi ştiţi ce funcţionează şi mai bine decât o sărbătoare inventată? O sărbătoare inventată ce provoacă depresii. Este demonstrat de ani de zile prin studii că rata sinuciderilor în ziua asta creşte cu minim 30% şi asta doar pentru că oamenii nu suportă gândul să fie singuri într-o astfel de zi. Dacă asta nu e culmea absurdităţii, nu ştiu ce este…
Dar ce e şi mai rău decât asta, sunt restul de oameni depresivi care nu se sinucid şi care rămân trişti şi amărâţi pe canapea cu cardurile pe masă şi care sunt gata să cheltuiască oricât doar ca să le treacă depresia. De fapt şi de drept, sărbătorile astea speculează depresia oamenilor, nu dorinţa lor de a face cadouri. Tot din statistici reiese faptul că cei care cheltuie mai mult în perioada asta, nu sunt cei care fac efectiv cadouri de Valentine’s Day, ci cei depresivi care caută modalităţi prin a-şi distrage atenţia de la toată nebunia din jur.


Înţelegeţi unde bat?
Ziua de azi speculează vulnerabilităţile oamenilor slabi, trişti şi singuri şi mizează că o să sărim să le dăm banii noştrii pe proştii doar pentru că vrem să scăpăm de senzaţia asta apăsătoare pe care de altfel, tot industria o provoacă.
Soluţia?
Păi e simplu! Să nu mai fim depresivi! Ce poate enerva o industrie mai tare decât să nu bagi în seamă toate prostiile astea şi să nu cazi în capcanele ei? Ce puteţi face este să fiţi fericiţi, chiar dacă nu aveţi un partener, să sărbătoriţi iubirea (care apropo, trebe sărbătorită în fiecare zi, nu doar într-o zi anume) şi să vă bucuraţi pe cât puteţi de fiecare clipă din viaţa voastră aşa cum vreţi voi, nu cum vă spun alţii că trebuie să vă bucuraţi!

Love yoi!!!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *