Lifestyle

Să nu facem din 2021 încă un 2020

Hey! Bună! Ce faci?
Înainte de a intra în subiect, vreau să staţi două secunde şi să vă gândiţi la cum vă simţiţi în momentul de faţă şi la cum a fost 2021 pentru tine până acum.
Ei? Ce ai simţit?
Eu, cu siguranţă am simţit că 2021 a început cu haos şi stres… dar, cam aşa începe fiecare an la mine, după care simt că mă chinui pe tot parcursul anului să îmi recapăt echilibrul şi să mă ţin de obiective.
Având în vedere ce an a fost 2020, aş vrea să vă atrag atenţia asupra unui obicei pe care am văzut că ni l-am făcut la nivel general (şi eu îl am: P) şi mi-aş dori ca în noul an, indiferent ce ni se întâmplă, să nu mai cădem în această capcană.
Ştiţi cum de fiecare dată când se întâmplă ceva rău, ne trezeam zicând “normal că iese prost, doar e 2020”, sau “este un an rău, totul merge rău”, sau tot felul de astfel de afirmaţii care deşi au un sâmbure de adevăr, sunt mai distructive decât tot răul prin care am trecut. Gândiţi-vă puţin, oare cât din anul 2020 a fost rău şi cât a fost modul în care ne-am complăcut noi în a spune că totul e rău, pentru că ne setasem mintea “că totul e rău”? Do you get me?
Nu vreau să diminuez gravitatea unor situaţii prin care am trecut, pentru că sunt perfect conştientă că au fost şi probleme cu adevărat grave şi care au lăsat urme, dar dacă e să analizaţi absolut fiecare lucru de care v-aţi plâns în 2020, o să vă daţi seama (si o să puteţi recunoaşte) că nu toate au fost atât de dramatice pe cât le-am făcut noi să pară. Şi în plus, sunt convinsă că multe au fost “blessing in disguise”, dar despre asta vorbim cu altă ocazie.

Aşadar, v-aş provoca pentru anul acesta (şi eu am să mă supun aceleiaşi provocări: D), să nu mai dăm vina pe anul 2021 pentru tot ce se întâmplă rău. Să nu mai dramatizăm fiecare lucru incomod, fiecare lucru care nu iese conform planurilor şi fiecare lucru care se întâmplă pe neprevăzute. Dacă vine o problemă, fie că este ea mare sau mică, este problema zilei respective, a momentului în care te afli nu a întregului an. Pentru că poţi avea o problemă foarte mare într-o zi şi să fii fericit în următoarele unsprezece luni! Ce ai să faci? Ai să ştergi unsprezece luni de fericire pentru o zi cu probleme?

Aş vrea să vă gândiţi la abordarea aceasta şi să îmi spuneţi cum vi se pare şi mai ales, mi-ar plăcea să îmi spuneţi cumva simţiţi aplicând această modalitate de a gândi!

Love you!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *