Lifestyle

MORNING MOTIVATION – SAU CUM ÎMI ÎNCEP ZIUA BINE

Este prima zi a lunii februarie şi asta implică, ce să vezi, că luna ianuarie s-a terminat! Prin urmare este cazul să ne aplecăm puţin atenţia asupra lucrurilor realizate în luna care tocmai s-a încheiat (şi dacă nu faceţi asta vă recomand să faceţi asta, pentru că aşa vă puteţi ţine obiectivele sub control).

Vreau să îmi lase un comentariu cu “ME” toate persoanele care se trezesc dimineaţa şi primele lucruri la care se gândesc sunt toate lucrurile pe care nu le-au terminat/făcut în ziua precedentă, Sau cele care se gândesc prima dată, după ce deschid ochii, la toate problemele pe care le au, la câte persoane le-au dezamăgit în zilele anterioare şi la câte lucruri nu merg.

În ultimele două luni (cel puţin) am făcut un exerciţiu prin care mi-am “curăţat” puţin rutina de dimineaţă ca să nu mă mai învârt ca o ameţită în jurul cozii fără să am o ţintă şi deja am început să văd rezultatele şi de asemenea să încep ziua cu o dispoziţie mai bună şi să fiu mai concentrată pe cea ce am de făcut.

În primul rând, am renunţat să mai ţin telefonul lângă mine, astfel încât seara înainte de culcare şi dimineaţa, ultimele sau primele lucruri pe care le văd să nu fie notificări, mesaje, probleme, mailuri (aka probleme) şi tot tacâmul. Da, ştiu, ceva inimaginabil pentru o persoană obsedată de social media şi de telefon ca mine, but trust me, e mai uşor decât pare. Îmi las pur şi simplu telefonul în birou (biroul meu fiind lângă dormitor, pentru cine nu ştie), astfel încât aud alarma dimineaţa, trebuie să mă dau jos din pat ca să opresc alarma (şi mai omor o cioară din zbor) şi nici nu trebuie să mă uit la notificări (dacă sunt obligată să mă dau jos din pat, chiar nu îmi arde să stau în picioarele goale, pe parchetul rece să văd cine mă mai înjura sau nu pe net).

Al doilea lucru pe are îl fac este să îmi pun pe tv un clip motivaţionalo aspiraţional care cumva îmi setează atitudinea pentru ziua pe care o încep. Aveţi clipul mai jos şi il puteţi folosi pe asta dar mai sunt o mulţime de astfel de clipuri şi puteţi alege ceva care să vi se potriveşte şi care să meargă pe nevoile voastre. Scopul este să vă dea o stare bună, să vă motiveze să ajungeţi la cea mai bună versiune a voastra in ziua respectivă şi de asemenea să vă inspire să faceţi lucruri noi.

Al treilea lucru, foarte important din punctul meu de vedere, după ce îmi termin treburile de dimineaţă, este să îmi iau un ceai şi caietul meu în care notez toate lucrurile pentru care sunt recunoscătoare. Am mai spus de câteva ori că este extrem de important să fii in primul rând extrem de recunoscător pentru lucrurile pe care le ai, înainte de a te concentra pe ce vrei (şu pe ce nu ai, în cazul unora). Trec toate lucrurile, de la cele mai importante cum ar fi sănătatea mea şi fiinţele dragi din viaţa mea, până la lucruri aparent banale cum ar fi razele de soare de dimineaţă, pioşenia pisicilor s.a.m.d. Cheia aici este ca în momentul în care treceţi toate astea în caiet, să simţiţi sentimentul de recunoştinţă cu adevărat şi să realizaţi bucuria pe care o aduce acest sentiment.

Viata este frumoasă! Depinde de noi să o vedem în adevăratele ei culori şi să o construim aşa cum ne-o dorim noi. Vă recomand să încercaţi să faceţi şi voi toate aste dimineaţa (trust me, nu vă ia o viaţă) şi o să vedeţi cât de bine vă simţiţi după.

Spuneţi-mi în comentarii, care este rutina voastră de dimineaţă şi dacă consideraţi că aceasta vă influenţează starea de spirit pe parcursul zilei,

Tagged , , ,

6 thoughts on “MORNING MOTIVATION – SAU CUM ÎMI ÎNCEP ZIUA BINE

 1. Incerc sa ma trezesc mai devreme dimineata, dar nu prea reusesc.Intr-o seara mi-am uitat telefonul in bucatarie si cand a sunat alarma am mers sa o opresc si dupa iar m-am bagat in pat :)) O sa incerc sa il mai las acolo si sa ma si trezesc atunci. Chestia e ca ma simt obosita de obicei si am impresia ca 15 minute in plus ma ajuta. Crezi ca e adevarat ca oamenii tristi dorm mai mult? De obicei cand ma trezesc si eu ma si uit pe telefon, as vrea sa scap de chestia asta..

  1. Da, oamenii tristi dorm mai mult, e ochestie legata de creier si glandele lui si de ce hormoni se trezesc astea sa secrete. Si ai sa razi dar ajuta sportul. Si nu e recomandat sa te intorci inapoi la somn pentru ca iti prajesti creierul. Am facut un clip pe tema asta. https://www.youtube.com/watch?v=if1XX7ITiEg&t=26s
   Iar legat de obiceiul cu telefonul scapi, incet dar sigur, iti trebuie putina perseverenta!

 2. Si eu sunt genul de persoana care cum deschid ochii zbang imi vin in minte doar problemele sau lucruri pe care le am de facut(fiind si o mareeeee anxioasa din tot nimicul ) si uite asa ziua mea incepe cu stres si ganduri negative. Incerc sa schimb asta si cum zici si tu sa am o rutina de dimineata cat mai clean si cu ganduri pozitive cred ca e rezolvarea. Azi am inceput un “mare” proiect in viata mea si anume niste lucrari dentare … pe care le-am abandonat tocmai din cauza anxietatii ( care culmea nu e in cabinetul medicului stomatolog ci pe drum pana ajung acolo de parca trebuie sa ma lupt cu monstrii pana la cabinet – deh probleme la caput) si de dimineata cum deschideam ochii in ziua programarii imi luam mare panica….. Si ma bucur ca azi am constatat ca de dimineata cum m am trezit mi am facut rutina normala fara sa ma gandesc ca trebuie sa merg la dentist adica sa ignor asta si a functionat .. a fost chiar perfect … si cum ai zis si tu cred ca cheiea e la noi si anume gandurile pozitive si sa nu mai punem in fata doar lucrurile negative ….te pup draga mea o placere sa te citesc si sa te urmaresc pe yt :* :* :*

  1. Mult succes draga mea cu proiectul tau! Si tu prin comentariul tau ai confirmat ceea ce spuneam in post, ca atitudine si asupra a ce decidem sa ne concentram da tonul zilei noastre. Pana la urma stomatologul nu te-a muscat, nu ai plecat fara o mana sau un picior de acolo si cred ca cu un amarat de nurofen, nu ai nici dureri. Asa ca de ce sa iti intoxici organismul cu anxietate si cu griji?
   Ma bucur tare mult ca esti aici de fiecare data cand postez! Te pup si te imbratisez cu drag!

 3. Nici nu prea ma trezesc asa devreme dar in ultima perioada am fost nevoita din cauza serviciului…Dar si cand ma trezesc in mintea mea sunt toate problemele pe care le am,desi undeori ma trezesc speriata din cauza acestora🙈 Chiar o sa incerc sa pun in practica ceea ce ai spus mai sus. Multumim pentru aceste cuvinte! Love you!💜💜💜💜💜😘😘😘😘😘

  1. Da, anxietatea este o mare problema a generatiilor active din ziua de azi deoarece totul e o drama, totul e pe fuga, totul e prea din scurt si tot asa. Indiferent de ora la care te trezesti poti face rutina asta si cu putina perseverenta si incapatanare o sa vezi si tu rezultatele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *