Lifestyle

LINIA FINĂ A ECHILIBRULUI #PASTILADELUNI

Vorbeam în clipul de ieri (click aici dacă nu l-aţi văzut) despre faptul că există o linie fină a echilibrului în toate în viaţa asta şi pe care dacă o încalci şi treci de o parte sau de alta a ei nu e prea bine. Hai să dezvoltăm subiectul puţin…


Să ne gândim aşa, dacă munceşti prea mult şi nu îţi dai timp să te odihneşti, te îmbolnăveşti şi mori. Dacă stai doar să te distrezi fără să munceşti. E puţin probabil să ai parte de o viaţă prea prosperă pentru că nu faci nimic in sensul ăsta, faci exact opusul. Dacă stai toată ziua să înveţi fără să te bucuri de perioadele prin care treci, ratezi bucuriile acestor perioade. Dacă mananci mereu nesănătos şi nu faci nimic pentru tine şi corpul tău, devii obez sau te îmbolnăveşti. Aţi înţeles ideea cred… Dacă nu ai un echilibru în viaţa asta în tot ce faci, balanţa se dezechilibrează şi nu ştiu cum le aranjează Universul ăsta pe toate că de fiecare dată când cade un taler într-o parte sau alta, e de rău.
Ar trebui să fim mai conştienţi, zic eu, când luam decizii, când facem lucruri de această linie fină a echilibrului. Să ai grijă de tine şi să îţi laşi familia pe locul doi, nu e bine. Să ai grijă numai de familie şi să uiţi de tine iar nu e bine. Vedeţi, asta este şi motivul pentru care avem o vorbă în popor ce ne zice “să faci totul cu măsură”.
Da, ştiu sunt lucruri care ne plac teribil, cum ar fi mâncatul de zahăr pe bandă rulantă, statul la soare, leneveală, stat pe social media cu orele şi făcutul de nimic, dar în momentul în care depăşim o limită, deja devine neproductiv şi toate aceste lucruri încep să se întoarcă împotriva noastră. Nu e amuzant cum se aşează lucrurile? Adică ceea ce ne provoacă plăcere la un anumit moment se întoarce împotriva noastră şi ne crează probleme de pe urma cărora avem mai mult de suferit decât ne-am petrecut timp bucurându-ne de ele.
Eu cred cu tărie că în viaţa asta există o lege a compensaţiei, faci ceva, primeşti ceva la schimb, întreci măsura… ei bine primeşti ceva la schimb dar din partea opusă.


De când am început să conştientizez că există această linie fină a echilibrului, am început să pun în perspectivă toate lucrurile care mi se întâmplă şi pe care le fac şi aşa reuşesc să mă detaşez de multe dintre ele, să mă mobilizez când nu vreau să o fac şi să mă bucur de ce am în prezent aşa cum este.


E un lucru la care ar trebui să vă gândiţi şi pe care să îl analizaţi în esenţă!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *