Lifestyle, YouTube

Ce înseamnă afilierea şi cum te îmbogăţeşti din ea?

Hey my loves!
Zilele trecute vorbeam cu voi pe instastories şi vă anunţăm că am intrat într-un program de afiliere unde am mai multe link-uri de pe care puteţi comanda şi m-am gândit că nu ar strica să explic puţin pentru cine vrea să ştie mai multe despre ce înseamnă asta.
Evident, imediat cum am postat story-urile, pe lângă mesaje de încurajare, am primit şi câteva mesaje care să zicem că nu erau tocmai bine documentate aşa că azi m-am decis să vă povestesc cam care-i treaba cu afilierea asta şi cât de tare risc să mă îmbogăţesc dacă îmi folosiţi link-urile 😀
Ideea este în felul următor: TU magazin online sau retailer în general ai nevoie de publicitate, o expunere cât mai largă, vizibilitate ca să ştie lumea de tine şi să te cunoască şi să vrea să cumpere de la tine. Bun! Şi cum faci asta? Păi prin publicitate clasică, prin publicitate în online şi prin intermediul clienţilor tăi. Super! Treaba asta cu afilierea se încadrează cumva la publicitate online, pentru că eu, influencer-ul, ofer o cale către magazinul tău, retailer-ul, ca lumea să audă de tine, să ajungă mai uşor la tine şi să îţi cumpere/utilizeze produsul.
Practic ce face o persoană cu link de afiliere este tot publicitate dar la modul mai potolit, nu este atât de ostentativă şi încearcă a facă legătura dintre client şi magazin mai uşor. Pentru asta, magazinul plăteşte un comision care este între 1si 7% din valoarea comenzii. Asta s-ar traduce în bani între 1 leu şi vreo 6-7 lei maxim pe comandă din care mai laşi o parte şi la platforma de afiliere. După cum vedeţi, nu e senzaţional de mult! Nu devii nabab peste noapte şi nu o să mănânci numai caviar la micul de jun dar dacă se strâng câteva comenzi şi atingi o limită minimă îi poţi retrage. Scopul meu dacă e să fie este să îi investesc tot în canalul meu de YouTube pentru că ne place sau nu, cere bani în fiecare săptămână!
Foarte important de reţinut este că acel procent care ajunge la mine nu este suprataxat din din comanda voastră. Adică nu vă pune nimeni un comision n plus la comandă, nu plătiţi nimic în plus faţă de ce aţi plăti în mod normal. Acel comision trebuie să îl dea magazinul din fundul lui de publicitate aşa cum ar face cu orice altă metodă de promovare.
Încă un aspect foarte important pentru care am ales să fac afiliere, este că îmi oferă credibilitate pe de-o parte şi pe de altă parte îmi oferă expunere către branduri. Adică este o metodă prin care brandurile pot auzi de mine, pot să verifice munca mea şi pot vedea dacă mă pliez pe nevoile lor pentru a colabora. Şi astfel pot crea mai mult content şi mai variat pentru voi. 🙂
Ca să ne fie clar, aveam milioane de opţiuni pentru link-uri de afiliere dar am ales să merg pe ce folosesc eu în general şi ce este în ton cu ceea ce fac eu pe reţelele mele. Ar fi fost uşor să aplic pentru asigurări sau frigidere dar nu vreau să îmi schimb nişă în care activez aşa că mergem pe smâcuri 😛
Vă las mai jos toate link-urile de afiliere pe care le am şi am creat o pagină (aici) specială aici pe blog unde veţi găsi mereu lista cu link-uri updatata în cazul în care sunteţi curioşi de ce mai e nou sau în cazul în care aveţi nevoie de un loc stabil în care să găsiţi aceste link-uri.
Mulţumesc că sunteţi cu mine şi mulţumesc de pe acum dacă îmi veţi folosi link-urile la comenzi viitoare:!

→ NOTINO https://bit.ly/3eB2Dnv
→ 1001 COSMETICE https://bit.ly/3bhHywr
→ MELKIOR: https://bit.ly/2XIaABb

→ MARIONAUD: https://bit.ly/3ewD86T
→ FARMEC: https://bit.ly/2Vzwowc

→FASHION DAYS https://bit.ly/3eEzesx

→ VIVRE https://bit.ly/3eGiPnk
→ LIBRIS https://bit.ly/3brMRcH

→ELEFANT https://bit.ly/2Kq8CO8
→ OTTER: https://bit.ly/34O8KAf
→ ALDO: https://bit.ly/2z2tuZc
→ TELEKOM: https://bit.ly/2VC14wT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *