Lifestyle

Anxietatea pe perioada izolării

Înainte de a trece la alte subiecte, aş vrea să ne oprim şi asupra unui subiect omniprezent în această perioadă dar de care aproape că nimeni nu vorbeşte pentru că am senzaţia că s-a instalat o frică generală despre aşa ceva, dacă vorbesc despre asta devine real, e clar că există şi mai bine trăiesc în negre, aşa măcar pare că nu există…
Astăzi aş vrea să vorbim puţin despre anxietate!

Puteţi sta liniştiţi că nu o să vin în faţa voastră să mă plâng cu anxietatea mea şi cât e greu şi de nasol! Doar că zilele acestea (bine, de când a început nebunia asta cu virusul, dar am încercat pe cât posibil să o ignor până acum), m-am simţit puţin copleşită de anxietate şi mi-am dat seama că de fapt sunt foarte multe persoane care trec prin această problemă.

Şi ştiţi ceva? E ceva normal!

Având în vedre circumstanţele în care ne aflăm. Având în vedere că suntem bombardaţi e informaţii din toate părţile. Având în vedere că mulţi chiar ne îndeamnă să ne agităm, este normal şi firesc să crească nivelul general de anxietate! Aşa că nu vă faceţi griji că doar vouă vi se întâmplă!

Dacă simţiţi că în momentele acestea te copleşeşte neliniştea şi nu ştii unde să te uiţi, e ok! Cel mai rău lucru pe care poţi să îl faci (ţi-o spun din experienţă), este să te opui acestor stări pentru că le vei amplifica! Trăim într-o lume în care, din păcate, deşi ai vrea, nu poţi să vezi totul în roz şi nu poţi să fii constant să fii happy, aşa că este perfect normal ce simţi!

Dar concret, uite câteva lucruri care pe mine mă ajută să trec de perioadele acestea anxioase”

  1. Nu te mai uita la ştiri – asta este o chestie pe care o spun de ani de zile, dar serios! O să vezi o diferenţă enormă între felul în care procesează mintea ta informaţiile când te uiţi la ştiri şi când nu te uiţi la ştiri. Ştiu că este important să ne menţinem cu toţii informaţi, dar să te uiţi constant, în fiecare zi, la ştiri şi la tot felul de lucruri care să îţi crească panica (mai ales în această perioadă), este sinucidere curată! Limitează-te la a-ţi lua informaţiile o dată pe zi, maxim de două ori şi nu mai mult de 20 min şi crede-mă o să fie mai mult ca suficient! Oricum, au grijă alţii să te anunţe de toate prăpăstiile lumii!
  2. Nu te angaja în discuţii care ar putea să îţi ridice anxietatea – că tot vorbeam de alţii! Nu te apuca să despici firul în patru cu alţii, nu te apuca de poveşti şi alte analize pentru că toţi sunt binevoitori să împărtăşească cu tine ce e mai rău şi urât pe lumea asta şi chiar e ultimul lucru de care ai nevoie!
  3. Fă un efort şi concentrează-te pe ceva pozitiv! Serios, de câte ori vezi că mintea ta o ia în direcţia aia nasoală, tu sari în direcţia opusă. Foloseşte-te de glume, bancuri, comedii sau orice ar putea să te amuze ca să ieşi din starea aia nasoală! Ştiu că cei mai mulţi preferă dramele în perioada asta dar hai să le lăsăm pentru ei şi să încercăm să găsim cât mai multe comedii şi filme amuzante, care să îţi ridice moralul şi să te liniştească. Chiar zilele astea mi-am reamintit de magnificii Stan şi Bran şi mă bucur că pot să mă reîntorc la filmele lor şi să mă binedispună! Râsul ajută mult!
  4. “Ritualuri de relaxare”. Oricât de cliseic ar părea, să ştiţi că lucrurile astea chiar ajută să te destinzi. Fie că prin ritual de relaxare tu înţelegi să stai să citeşti sau o mască de faţă, sau o baie prelungită, fă tot ce e nevoie ca să te relaxezi pentru că asta e tot ce contează, nu felul în care sună!
  5. Concentrează-te pe altceva! Pentru cei mai mulţi, şi chiar şi pentru mine în anumite situaţii, cel mai bine funcţionează să mă concentrez pe un proiect, pe un clip, pe altceva, din alt domeniu, din altă sferă, de la polul opus! Încearcă şi varianta asta, dacă simţi că îţi pierzi aerul din cauza anxietăţii, încearcă să te concentrezi pe un alt proiect şi doar pe acela. De multe ori diversiunea este cea mai bună metodă pentru a-ţi păcăli mintea!

Well loves, cam astea ar fi câteva din lucrurile pe care eu le fac şi pe care le recomand în caz de anxietate. Dacă aveţi şi voi trucuri şi metode prin care scăpaţi măcar pentru puţin de anxietate, lăsaţi-le aici ca să ne ajutăm reciproc!

Love you!!!

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *