Lifestyle

AN NOU. REZOLUŢII. VISAT CU OCHII DESCHIŞI. ACELEAŞI TIPARE

Hey loves!

Am ajuns din nou în punctul ăla în care se termină un an şi (ca să vezi minune!) începem unul nou. Majoritatea am fost învăţaţi de mici că asta reprezintă o sărbătoare şi că “trebuie să închidem anul bine” (chiar dacă pentru unii asta înseamnă să ajungă în comă alcoolică la spital, but whatever!) şi pe măsură ce am crescut am deprins obiceiul ăla pe care americanii îl numesc “new year, new me” de parcă schimbarea unui calendar de pe birou o să ne schimbe toate obiceiurile. Şi pe măsură ce am evoluat am început să credem din ce în ce mai mult în povestea ăsta şi să ne agăţăm de minunatele “rezoluţii”, chiar dacă ştim foarte bine ca în maxim două săptămâni de la “noul an” toată lumea renunţa la minunatele rezoluţii şi cel târziu până în februarie cam toţi revenim la vechile obiceiuri şi la comportamentele care n-au adus în punctul în care suntem.

De fapt, Anul Nou, Crăciunul, Paştele sau orice sărbătoare vreţi voi sunt doar nişte marcaje convenţionale prin care lumea încearcă să se oprească din alergatul ăsta haotic şi să îşi ia un moment de respiro. Dacă staţi bine să vă gândiţi, toate zilele astea de sărbătoare vin şi trec la fel ca celelalte, sunt zile cu acelaşi număr de ore (poate diferă cantitatea de lumină, but hey, tot aia e), organismul nostru se comportă la fel, planetele se comportă la fel doar că am ales să dăm o semnificaţie deosebită unei date anume.

Şi în cazul ăsta, de ce ne forţăm atât de mult să ne facem rezoluţii?

Răspunsul multora ar fi “pentru că vrem un început curat”. Nimic mai fals! Adică da, vrem un început mai curat dar nu are nici o treabă cu data din calendar, numărul ăla nu este legat de noi şi nu ne influenţează cu nimic viaţa noastră! Noi decidem ce semnificaţie dăm lucrurilor şi cum ne comportăm, noi decidem când şi cum facem lucrurile (sau când ne lăsăm de ele…) noi suntem cei care avem controlul! Problema este că am fost educaţi să gândim convenţional, să ne legăm viaţa de convenţii şi să ne ghidăm după ele (ceea ce nu e rău, până la un anumit punct). Şi unii au ajuns atât de dependenţi de convenţiile astea încât nu mai fac diferenţa între ei şi convenţii.

Prin urmare nu există nici o diferenţă între rezoluţii şi obiectivele de toată ziua (pe care noi românii oricum nu suntem educaţi să le avem, dar asta e altă discuţie pe care o atacăm altă dată)! Dacă suntem obişnuiţi să ne punem obiective, o să reuşim şi cu rezoluţiile. De fapt oamenii care se ghidează prin obiective, nici nu se mai gândesc la rezoluţii pentru că nu au nevoie de pragul ăsta convenţional pentru a se pune în mişcare şi a face ceva.

Aşa că nu ai nevoie de un început de an, sau început de lună sau de “LUNI” ca să începi să faci ce ţi-ai propus, să slăbeşti, să faci sport, să fi mai atent, sa… Dacă citiţi postarea ăsta, la jumătatea anului, nu aşteptaţi să se termine anul ca să faceţi ceva cu viaţa voastră, Momentul vostru este ACUM şi singurele două lucruri garantate în viaţa ăsta sunt CLIPA ASTA (prezentul, adică) şi MOARTEA. Aşa că nu trebuie să aştepţi începutul unui nou an ca să faci ceva pentru că nu se ştie dacă îl prindeti.

Cred cu tărie că misiunea noastră în viaţă ca oameni este să fim fericiţi. Să fim fericiţi indiferent de împrejurări, de ce avem sau nu avem! Să fim fericiţi şi să îi face şi pe cei din jurul nostru fericiţi! Iar ăsta depinde numai de noi, de cum alegem să vedem viaţa, de cum alegem să ne comportăm şi de cum alegem să trăim. Puterea deciziei ne aparţine şi din păcate lumea nu a înţeles cum să o folosească.

Dacă vreţi o rezoluţie pentru anul care vine sau pentru ziua de mâine, decideţi să fiţi fericiţi. Notaţi ăsta undeva ” Eu, Nicoleta Stanciuca, decid de astăzi de la ora ăsta, să fiu fericită şi să mă comport ca atare!”. Şi după ce aţi luat decizia ăsta, începeţi să notaţi acolo care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a fi fericiţi, care sunt lucrurile pe care trebuie să le faceţi pentru a avea o viaţă mai bună. Iar toate lucrurile astea le transformaţi în obiective!

Vom vorbi mai pe larg despre obiective în alte posturi (şi sunt deschisă pentru coaching personalizat oricând, doar contactaţi-mă!) dar ce vreau eu să înţelegeţi este că nimeni şi nimic nu vă împiedică să renunţaţi la ataşamentele astea convenţionale şi să începeţi să lucraţi la viaţa voastră aşa cum vreţi voi de acum.

Am studiat foarte mult în ultimele săptămâni subiectul ăsta cu obiectivele şi am înţeles că este mult mai complex decât simplul notat pe hârtie a unei liste cu chestii la care visezi aşa că mai este mult de analizat dar ce trebuie să reţineţi este că pasul principal este decizia voastră, nu momentul în care o faceţi!

Aş vrea să-mi spuneţi dacă voi aveţi obiective sau rezoluţii pentru 2018 şi ce vreţi să schimbaţi la voi în mod special. Voi ţineţi cont de lucrurile astea convenţionale cum ar fi Anul Nou sau vă faceţi programul după cum doriţi voi!

Vă pup şi să aveţi un an nou minunat, plin de iubire, sănătate şi fericire!

P.S Pentru şedinţe personalizate de coachig de sănătate, dietă, sport, time management, obiective şi altele sunt deschisă de pe 3.01. 2018 aşa că nu ezitaţi să mă contactaţi.

Tagged , ,

2 thoughts on “AN NOU. REZOLUŢII. VISAT CU OCHII DESCHIŞI. ACELEAŞI TIPARE

  1. Interesant articolul și sunt de acord cu tine.. ca sa îndeplinești un lucru nu trebuie o anumită data doar voința și determinate. Eu una personal nu îmi setez rezoluții pentru ca eu sunt genul de persoana care își schimba de la o săptămâna la alta anumite obiective deci las totul sa vina natural fără planificări și dacă îmi taie capul sa îmi setez un obiectiv îl fac și pa mijlocul lui August nu aștept Anul nou. Un an nou fericit draga mea plin de bucurii și realizari atât pe YouTube și blog cât și in viața ta privată. 😘😘😘

    1. Eu sunt de parere ca trebuie sa avem obiective si sa facem in asa fel incat sa avem o viata echilibrata. Nu cred in rezolutii daca nu ai obiective concrete pentru ca se duc naibii dupa primele doua saptamani ceea ce nu te ajuta cu absolut nimic. Te pup draga mea si iti multumesc din suflet ca ma urmaresti si ca esti langa mine! Sper a ai si tu un an minunat, plin de impliniri si de lucruri frumoase! Te pup!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *