Lifestyle

90 Days to a Better Self

Hey ladies!!
Vă spuneam în ultimul newsletter că pregătesc ceva interesant la care puteţi participa şi voi şi astăzi am venit să vă povestesc exact despre ce este vorba!
Nu ştiu dacă aţi auzit de 75 Hard, un program inens care este construit să îţi formeze o disciplină mai puternică, ei bine, mă bătea gândul să mă apuc de aşa ceva dar, recunosc, e mult prea intens pentru mine.
Apoi am dat de un citat care zicea ceva de genul “În 21 de zile îţi formezi un obicei şi în 90 de zile îţi formezi un stil de viaţă”, lucrur pe care îl cred cu tărie şi pe care îl recomand oricui că mod de a gândi când vine vorba de dezvoltarea unui obicei.
Studiind mai mulţi oameni de succes, am observat că cei mai mulţi dintre ei care aveau obiceiuri proaste, care nu aveau disciplină şi care erau… ei bine, banali ca toţi oamenii din jurul lor, un lucru pe care l-au făcut pentru a ieşi din zona aia de mediocritate şi care i-a ajutat intimp să aibă succes, a fost să îşi dezvolte anumite obiceiuri sănătoase pe parcursul a 90 de zile.
Aşa că m-am gândit că ar fi fain să combin cumva 75 Hard cu acest program de 90 de zile şi să creez un program care să mă ajute să îmi cresc disciplina şi să lucrez la acele aspecte pe care le-am început anul acesta şi risc (din experienţele anterioare ştiu) să le las baltă pe la jumătatea drumului.
Mai exact, ce voi face eu este să mă decid asupra 3 (de fapt sunt 4 dar vă explic imedit) obiceiuri pe care să le urmez timp de 90 de zile cu sfinţenie.

Regulile sunt următoare
– alege trei obiceiuri bune pe care vrei să le dezvolţi
– obiceiurile trebuie să fei: unul fizic pentru minim 15 min (adică să lucrezi la fizic), al doilea mental (alege ceva ce te dezvoltă mental) şi al treilea spiritual (ceva care să îţi ajute spiritul)
– trebuie să faci lucruile astea zilnic, durata depinde de cum îţi setezi tu obiectivele
– trebuie să consemnezi asta undeva
– trebuie să faci o poză la începutul provocării, la 30 de zile, la 60 de zile şi la 90 zile (ca să poţi observa evoluţia ta)
– dacă ai ratat o zi trebuie să o iei iar de la ziua 1
– dacă ai ratat unul din cele 3 obiceiuri într-o zi, trebuie să reiei totul de la ziua 1
– găseşte pe cineva cu care să îţi împarţi experienţa şi să te susţină


Bun, regulile fiind stabilite, haideţi să vă povestesc ce am să fac eu! Pentru că m-am apucat de sport şi vreau să continui (practic am nevoie de o ancoră de care să mă ţin), am decis că obiectivul fizic pentru mine să fei să fac sport în fiecare zi. Asta nu inseaman ca voi face cardio sau că voi urma un program intens de antrenament timp de 90 de zile, că mi-aş da corpul peste cap. Dar Vreau să fiu activă d.p.d.v. fizic în fiecare zi, fie că asta inseamana că voi sări coarda, că voi face cardio, că voi trage de fiare sau că voi face yoga. Aici pot intra şi plimbările prelungite sau activităţi în natură.
Al doilea obiectiv este să citesc minim 25 de pagini în fiecare zi, dar condiţia o să fie ca paginile să fie din cărţi de self help, din care să şi învăţ ceva (dacă o fi să citesc mai mult şi să citesc şi altceva, e binevenit, dar asta este minimul).
Al treilea obiectiv pentru mine o să fie Gratitude Journal, un jurnal în care să trec minim 10 lucruri pentru care sunt recunoscătoare. Este un exerciţiu la nivel spiritual foarte bun, pe care l-ammai făcut de câteva ori în viaţa asta (şi chiar am observat ce beneficii minunate aduce asupra stării mentale) şi pe care din lipsă de suficientă disciplină, nu l-am continuat.
Şi al patrulea obiectiv (pe care l-am inserat deoarece deja lucrăm la primele două şi cumva mi s-a părut că am furat startul), este să beau minim 2 l de apă pe zi. Lucru care nu poate să-mi facă decât bine…


Bun având în vedere că mi-am setat obiectivele, am setat regulile, acum mai rămâne să mă pun pe treabă.
Dacă vreţi şi voi să puneţi în mişcare şi simţiţi că aţi avea nevoie de suport, vă invit să facem echipă şi să ne susţinem reciproc pe grupul pe facebook pe care l-am creat. Puteţi intra în grup numai dacă acceptaţi provocarea şi dacă sunteţi hotărâte să vă ţineţi de ea timp de 90 de zile. Dacă nu găsiţi suport în altă parte, eu am să vă ofer tot suportul şi încurajările mele!

Vă las aici un tracker pentru cele 90 de zile dacă vreţi şi voi să începeţi acest challenge

Grupul: https://www.facebook.com/groups/119187160111904

Love you ladies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *