Fashion

POVESTEA MACILOR

Nicolera Stanciuca
Născută visător de meserie
Zodia Taur
Zodia Cal în Zodiacul Chinezesc
Zodia Plop în Zodiacul Druidic
Zodia Mac în zodiacul floral

Aici vroiam să ajung! La maci! Macul este probabil cea mai subestimată floare sălbatică din lume şi trebuie să recunosc că şi eu o consideram mult timp o bălărie oarecare. Ce ceva timp însă mi-am schimbat perspectiva în ceea ce priveşte natura şi lucrurile care ne înconjoară şi am ajuns la aceiaşi concluzie pe care mi-o repeta în mod constant profesoara de biologie din clasa a şeasa “toate fiinţele şi plantele contează! Totul este în strânsă legătură şi totul este conectat”
Lăsând deoparte perspectiva asta aproape budistă stăteam şi mă gândeam la bietul mac şi la soarta lui. Este un soldat al naturii extrem de frumos şi extrem de rezistent chiar dacă nu îşi dezvăluie forţa din prima. Dacă vă uitaţi la o floare de mac mai cu atenţie o să vedeţi cât este de delicat, are probabil cele mai fine şi mai delicate petale şi în acelaşi timp are o mulţime de peri aspri care să te ţină la distanţă de el ca să nu îl răneşti. cu toate că îl întâlneşti în pâlcuri şi prin lanurile de grâu sau de răpită, pare mereu singuratic. Are prestanţă şi în ciuda faptului că are o tulpină aparent fragilă este impunător tocmai din pricina culorii lui puternice.
Toate astea erau în mintea mea când eram în drum spre un oarecare lan cu ceva bălării în care se găsesc şi minunăţii maci. Nu mare mi-a fost uimirea când am ajuns la lanul respectiv şi am văzut că era de fapt un lan cu răpită, nu de grâu cum mă aşteptam eu să fie (pentru că cel mai des macii îi găseşti prin grâu), dar până la urmă ăsta s-a dovedit a fi un avantaj deoarece rapiţă este mai înaltă decât grâul şi asta i-a obligat pe maci să fie mai înalţi şi prin urmare nu a mai fost nevoie să mă tăvălesc eu pe jos că să ajung la ei, detalii extrem de palpitante care ştiu că vă interesează extrem de tare.
Dacă anul trecut am tot plănuit şi tot plănuit să merg să fac poze în maci toată primăvară şi am ajuns mai mult de o grămadă, anul ăsta am avut un noroc teribil şi am găsit probabil unii din cei mai frumoşi maci pe care i-am văzut vreodată. Erau înalţi (pe voi nu vă interesează dar pe mine foarte tare) şi coloraţi şi în pâlcuri mari, perfecte pentru ce vroiam eu iar soarele exact acolo unde trebuie, la apus!
Lăsând gluma deoparte şi părţile filosofice, dacă stau bine şi mă gândesc, floarea de mac chiar seamănă foarte mult cu mine… ăăă sau eu semăn foarte mult cu ea! Mereu mi-am ascuns parte feminină în spatele unei asprimi, parte pentru că aşa am fost educată, parte pentru că mi-am constituit o formă de apărare în faţa celor din jur din cauza prea multor dezamăgiri. În aparenţă cam toate vânturile care au trecut peste mine au avut impresia că m-au doborât dar nu au făcut decât să mă facă mai puternică şi să îmi dea mai multă forţă. Fragilitatea macului e o subtilitatea în faţa vieţii.
Una peste alta, floarea de mac este o metaforă frumoasă la adresa multor lucruri din viaţă şi ar fi bine să ne uităm cu mai multă atenţie la lucrurile din jurul nostru şi să privim în spatele amprentelor pentru că este foarte posibil să găsim lucruri minunate.

Tagged , , ,

4 thoughts on “POVESTEA MACILOR

  1. Deci din articolul tău, eu înțeleg ca, tu, mac fiind în zodiacul florilor, ai împrumutat Toate caracteristicile acestei flori!
    Sunt mandra ca te cunosc floare de Mac ❤️❤️❤️

    1. Ce sa vezi ca si tu esti tot Mac in zodiacul floral, ca esti nascuta pe 15, asa ca…..

  2. Eu ador macii foarte tare, inca de cand eram copil la țara la bunici,acolo unde am si copilarit. Si mergeam la treierat grau cu bunicu meu, iar in grau ce sa vezi maci💜 Frumos articol! M-a atins la corazon😁 Pupici multi si o duminica frumoasa sa ai! 😘😘😘😘😘😘😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *