Fashion

ÎN CĂUTAREA RAFINAMENTULUI ŞI ELEGANŢEI

Rochie – ETIC

Pantofi – Deichmann

Geanta – Aldo

Ochelari de soare – Aldo

Am trăit şi eu mult timp cu ideea că hainele nu contează, că este mai important cine şi cum eşti tu ca om şi că dacă te uiţi la felul în care e un om îmbrăcat şi cum se poartă eşti un om superficial şi ţi-ai greşit priorităţile în viaţă. În timp, pe măsură ce am vrut să avansez în viaţa mi-am dat seama că de fapt nu este o chestie aşa de superficială şi da, chiar dacă ne doare, chiar dacă vrem sau nu să acceptăm acest lucru, hainele ne definesc. Adicătelea mai face şi haina pe om.

Da, ştiu sunt multe lucruri mai importante pe lumea asta şi da, contează mai mult ce fel de om eşti şi cum te comporţi dar în societatea în care trăim felul în care te comporţi şi ce fel de om se descoperă greu şi în timp iar timpul este exact ce nu mai avem. Şi uite cum lucrurile astea superficiale ajung să conteze! Din cauza asta felul în care ne prezentăm la prima vedere ajunge să ne definească şi etichetele care ni se pun sunt foarte lipicioase şi greu de schimbat.

Un alt aspect care poate părea egoist sau lipsit de scrupule şi la care am ajuns eu să tind este realizarea că felul în care te îmbraci/comporţi şi alegerile pe care le faci ajung să facă asocieri în mintea oamenilor iar oamenii sunt mai atenţi la categorii (oricât de urât ar suna asta) decar la indivizi şi un aspect foarte important pentru mine este că nu vreau să fiu identificată cu anumite categorii. Există categorii atât sociale cât şi morale cu care nu îmi doresc să fiu asociată, nu e ceva în neregulă cu mare parte din ele dar pur şi simplu pe mine nu mă reprezintă şi o asociere cu aceste categorii m-ar face să mă simt foarte prost. Dacă vă gândiţi bine, cred nici voi nu vreţi să fiţi asociate/asociaţi cu anumite categorii… just saying!
Subiectul este extrem de lung şi de controversat pe anumite părţi şi promit că îl atacăm mai mult în alte postări dar acum vă recomand să vă uitaţi la clipul de azi în care am vorbit puţin mai mult despre acest subiect.

Pozele au fost făcute în Grădina Botanică din Bucureşti şi mi se pare un contrast perfect între mediu şi rochia pe care o port. Iar acest contrast mi se pare că se potriveşte foarte bine cu subiectul ăsta deoarece atunci când încerci să îţi rafinezi puţin gusturile şi acţiunile (iar asta nu înseamnă numai în materie de modă), începi să vezi un fel de contrast între tine şi lumea din jur pe care o cunoşti dar cu care poate nu te identifici. Şi tot atunci or să înceapă să apară acuzaţii de genul “te-ai schimbat”, “nu mai eşti la fel”, “dai mai multă atenţie lucrurilor superficiale” şi tot aşa… dar atâta timp cât există o evoluţie pe orice plan, şi mai ales pe planurile astea care fac prime impresii, eu zic că este o îmbunătăţire.

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *