Fashion, Lifestyle

DIN LIPSĂ DE INSPIRAŢIE…

Mă apucă uneori câte un chef din ăsta nebun de scris de nu se poate. Şi tot aş scrie, şi tot aş scrie şi iar aş scrie şi când mă pun în faţa laptop-ului…                                                                                         … exact! NIMIC! Nimic nu se leagă şi nici una din ideile mele parcă nu vor să iasă la suprafaţă.

 

Aventura mea amoroasă cu scrisul a început de mult timp dacă este să fiu sinceră. Aveam cel puţin paisprezece ani când m-am apucat să scriu “un roman”, ba chiar aveam pretenţii să fie şi poliţist, inspirată fiind de un film de prin anii ’70 cu Alain Delon. Ţin minte că scriam atât de repede de mână (la vremea aia încă nu aveam calculator), încât mă durea mâna, apăsam atât de tare cu pixul pe hârtie încât am reuşit să o rup în câteva locuri şi a doua zi când am încercat să citesc ce am scris, surpriză! Nu pricepeam nimic! Recunosc că nu am şi nu am avut niciodată un scris prea caligrafic dar atunci era chiar monstruos.

Ce am învăţat eu din toată aventura asta a fost 1) că mă pot concentra pe un lucru atât de tare pe un lucru încât nu ştiu când trece timpul sau dacă se întâmpla ceva în jurul meu (lucru absolut extraordinar pentru mine eu fiind o definiţia a ADHD-ului, în special pe atunci); 2) am găsit ceva care îmi plăcea şi pentru care nu trebuia să cer voie nimănui ca să îl fac; 3) să dea naiba, sunt bună la inventat poveşti; 4) mă prindea cumva trendul emo.

 

Ulterior am cochetat mult timp cu scrisul şi mă apucam să trec tot felul de tâmpenii pe care le găseam eu într-o formă mai stilizată. Îmi doream să mă ajute cineva să dezvolt chestia asta dar îmi era şi frică să o expun. Pe mama o durea fix în buzunarul de la piept de pasiunile mele sau pe ce alegeam să “îmi pierd timpul” (cuvintele ei), iar singura fiinţă care era cât de cât abilitată în aşa ceva, profu’ de română mă teroriza, îmi era aşa o frică de el de nici nu reuşeam să vorbesc în faţa lui (era şi directorul liceului şi lătra în continuu ca un buldog francez pe holuri). Aşa că mult timp am lăsat-o baltă!

La un moment dat mi-a tunat mie că ar fi frumos dacă mi-aş deschide un blog şi ca să nu mă expun prea tare aş putea amesteca chestia asta şi cu produse de beauty, review-uri şi chestii că poate aşa păcălesc lumea (şi că tot începuse să mă atragă treaba asta cu beauty-ul tot mai tare).

Bineînţeles că şi aici m-am lăsat cuprinsă de frică şi nu am mai scris ce am vrut, Mereu îmi spuneam (ca şi în cazul clipurilor) “lasă că scriu despre asta mai încolo când o să am un public mai larg şi atunci o să găsesc pe cineva cre să fie interesat de ce zic eu aici”. Aiurea! Scuze! Pretexte!

Într-un mare final, am cedat, probabil şi pentru a sunt mult mai independentă din toate punctele de vedere şi nu îmi mai este frică să mă expun ca până acum. şi scriu. Orice îmi vine, orice cred eu că trebuie să fie menţionat, orice îmi place sau nu, eu scriu! Mai pe blog, mai în documente word în laptop-ul meu (am vreo 7 acum pe desktop). Şi uite aşa am reuşit să scriu un articol transformându-mi lipsa de inspiraţie în inspiraţie.

Morala poveştii astea este că dacă vă place ceva cu adevărat, faceţi-o! Nu contează că nu vă aduce bani, că mai trebuie să băgaţi nu ştiu cât timp în asta, pe lângă job, casă familie şi alte rubedenii. FACEŢI-O!!!! Faceţi şi ce vă place pe lângă ceea ce faceţi în mod curent pentru că altfel o să o luaţi razna! Trebuie să existe şi o sursă de plăcere a muncii voastre, şi dacă nu e la job, măcar faceţi ceva în afara lui! Nu aşteptaţi aprobarea nimănui pentru că cel mai probabil nu o veţi obţine, ba din contră o să vă dea înapoi şi o săva încurce! Aşa că daţi-i bătaie şi faceţi ce vă place!

Spuneţi-mi în comentarii care sunt hobby-urile voastre şi ce vă place să faceţi în general, sau ce v-aţi dori să faceţi dar vă este frică, n-aveţi timp şi etc,

Love you!

Trench Coat – Stradivarius

Blugi – Levi’s

Ghete – CCC

Esarfa – Oriflame (o versiune mai veche)

Geanta – Salamander

Manusi – habar n-am 😀

Tagged , ,

4 thoughts on “DIN LIPSĂ DE INSPIRAŢIE…

  1. Nu stiu daca e neaparat un hobby treaba asta dar daca as primi bani pentru citit as fi milionară :)) asta as face o viata intreaga. O plăcere sa te citesc 😘😘😘 Si sper sa îți treacă toate pasele proaste și sa revii in forța 🤗

    1. Da, ctitul este extrem de captivant, in momentul in care gasesti ceva sa iti placa este greu sa te desprinzi de acea carte. Multumesc draga mea! Esti o scumpa! Te pup!!!!!

  2. Imi place sa citesc, sa ma plimb, sa scriu pe blog, desi nu prea am mai scris in ultima perioada, sa beau ceai si cafea!

    1. Incearca sa scrii mai des, ai sa vezi ca da dependenta, din ce scrii din aia ai mai scrie! Mie cam asa mi se intampla! Te pup!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *