Beauty

URBAN DECAY NAKED 1 – O POVESTE, UN ÎNCEPUT DE ISTORIE ŞI UN CAPITOL ÎNCHIS

Zilele trecute, răsfoind şi eu pe instagram ca orice om normal am dat de o veste din partea celor de la Urban Decay care m-a zguduit puţin şi care mi-a amintit de începuturile mele pe YouTube: au scos din producţie paleta Naked 1, paleta originală Naked!!!!!!! Say WHATTTT?????!!!!!

Ok, ok ok, Haideţi să vă explic celor care sunteţi mai micuţe şi care nu aţi prins vremurile în care Naked 1 era pe val câteva chestii. Poate că acum voi vedeţi triliarde de palete că se lansează la fiecare 20 de miuţe, însă acum câţiva ani când a ieşit paleta asta pe piaţă, undeva la începutul anilor 2000 mai exact, lucrurile stăteau cu totul altfel. Existau foarte puţine palete de farduri care să vină cu un set de culori şi de asemenea era o modă (cumva instituită de cei de la MAC) în a avea farduri mono pe care să le pui într-o paletă magnetică. Cei de la Urban Decay au venit şi au revoluţionat piaţa cu o paletă inovatoare, cu 12 farduri ce conţinea cam tot ce aveai tu nevoie pentru a crea un look complet fie el de zi sau de seară.

Un alt lucru revoluţionar la această paletă a fost forma tăviţelor în care veneau fardurile, dreptunghiulare, înguste dar suficient de late încât să încapă o pensulă în ele şi să poţi lua o cantitate suficientă de produs din ea. Până la momentul respectiv mare parte a tăviţelor pentru farduri erau rotunde sau pătrate, bune şi ele, nu zi cu, însă ocupau mult mai mult spaţiu.

 Ce nu ştie multă lume despre Urban Decay este că odată cu crearea şi lansarea acestei palete, ei nu numai că au revoluţionat lumea makeup-ului cu o paletă completă, ergonomică şi care putea să fie accesibilă tuturor, ci au lansat şi propria lor formulă de farduri. În momentul în care compania a suferit nişte modificări de ordin managerial prin 2000, s-a luat decizia e a se înveşti în propria formulă de farduri care să fie perfectă pentru clienţi, fie ei makeupartisti sau amatori. Acest lucru nu numai că a deschis apetitul multora pentru machiaj dar a şi demonstrat că pot exista lucruri de calitate care să fie puse la dispoziţia oamenilor de rând.

De ce este paleta asta specială pentru mine?

Păi, pe la începuturile mele pe YouTube, adică prin 2013, mă uitam la colecţii de makeup şi la tutoriale şi nu exista vlogger de beauty la vremea respectivă să nu aibă această paletă şi să nu o ridice în slăvi! Şi la cum eram eu de mică şi de prăpădită şi nici nu aveam bani şi nici prea multă minte, mi-am promis că într-o zi când am să îmi permit am să îmi cumpăr paleta asta, nu neapărat pentru că pare să aibă culori extraordinare sau pentru că face minuni ci ca pe un simbol al unei idei pe care am avut-o, al unui vis şi al unui început de care râdea toată lumea şi în care nu credea nimeni. De asta în momentul în care am văzut anunţul că vor scoate paleta asta de pe piaţă, m-a trecut un fior şi mi-am amintit de ce îmi promisesem atunci. Acum, în comparaţie cu milioanele de palete care există pe piaţă Naked 1 poate că pare extrem de banală dar ea a însemnat deschiderea unei noi ere în makeup şi de asemenea unul din motivele care m-a făcut să mă îndrăgostesc de makeup.

Acum când mă uit la paleta asta am senzaţia că este simbolul unei lumi care stă să apună. Dacă e să ne gândim cât de diferită este lumea acum pe YouTube faţă de perioada mea de început, ne ia ameţeala! La momentul ăla oamenii făceau asta din plăcere şi se vedea lucrul acesta. Vedeai plăcerea omului de a sta în faţa camerei şi de a vorbi despre machiaj şi de a încerca să găsească prin intermediul internetului oameni la fel de ciudaţi şi de introvertiţi care să rezoneze cu ei. Nu există nici un interes pentru echipamente scumpe, decoruri fabuloase, lumină perfectă, împopoţoneală până în înaltul cerului şi vorbit în vârful buzelor.. Lucruri pe care personal le consider nişte ambalaje în spatele cărora se ascunde un conţinut sec, searbăd, lipsit de importanţă sau de un minim de utilitate pentru public şi un ambalaj făcut doar ca să valideze iluzia unora că sunt vedete.

Ne place sau nu lumea s-a schimbat mult de la momentul în care paleta asta era în vogă, şi este o parte bună în această schimbare pentru că trebuie să existe o evoluţie, însă s-au adăugat şi foarte multe elemente inutile care să le justifice prezenţa unor personaje care nu au nimic de spus şi nici nu ştiu ce altceva să facă şi aşa se gândesc să profite de oamenii mai slabi de înger care nu stau să le analizeze acţiunile.

Am făcut o pauză serioase de la a scrie pe blog pentru că luând la frunzărit mai multe bloguri româneşti şi străine, am realizat că 90% din contentul existent la ora actuală pe bloguri este pur şi simplu lectură de citiţi pe WC vorbă cuiva… Şi nenorocirea nu este că există acest content, ci că este mult mai apreciat decât postările cu informaţii bune, obiective, decât nişte review-uri utile şi de calitate. Majoritatea se ascund în spatele unor poze “preţioase”, fotoshopate până la ultimul pixel, în locaţii care mai decare mai ciudate sau mai exotice doar ca să demonstreze lumii câtă grandoare există în stilul lor de viaţă pe care de altfel nu şi-l permit dar hei! Ambalajul contează, fără să spună absolut nimic!

Vă rog, încercaţi să deschideţi puţin ochii!

Revenind la minunata paleta de la Urban Decay, Naked 1, am fugit şi am cumpărat-o dintr-un impuls, de frică că nu cumva să îmi ratez promisiunea pe care am făcut-o cândva şi de dragul ideii care m-a adus pe YouTube. Pentru mine este un simbol al acelei perioade de început, a acelei promisiuni pe care am făcut-o şi a verticalităţii pe care mi-a promis că am să o am făcând ce fac pe YouTube.

Dacă vreţi să o achiziţionaţi cât încă mai este pe piaţă o găsiţi încă în magazinele Sephora sau pe sephora.ro, la preţul de 249 lei.

Pentru cine este curios, acestea sunt ingredientele:

BUCK:
Talc, Zinc Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Phenoxyethanol, Sodium Dehyroacetate, Sorbic Acid

CREEPS:
Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehyroacetate, Sorbic Acid, Tin Oxide

DARKHORSE / HUSTLE / VIRGIN:
Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehyroacetate, Sorbic Acid

GUNMETAL:
Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Polyethylene Terephthalate, Methylparaben, Acrylates Copolymer, Propylparaben

HALF BAKED:
Ethylhexyl Palmitate, Talc, Zinc Stearate, Methylparaben, Propylparaben

NAKED:
Zinc Stearate, Dimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Magnesium Carbonate, Phenoxyethanol, Sodium Dehyroacetate, Sorbic Acid

SIDECAR:
Polyethylene Terephthalate, Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Acrylates Copolymer, Methylparaben, Propylparaben

SIN / SMOG / TOASTED:
Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Methylparaben, Propylparaben

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *