Beauty

RUTINA MEA DE ÎNGRIJIRE A PǍRULUI

Cu toate că am făcut câteva clipuri pe tema asta şi cu toate că vă spun mereu pe reţelele mele de socializare ce fac şi cum îmi îngrijesc părul, primesc în mod constant întrebări despre cum îmi îngrijesc părul şi ce îi fac să îmi crească repede şi să fie sănătos şi strălucitor.
Am decis să fac şi un post aici pentru a servi ca referinţă pe viitor.

În primul rând trebuie să ştiţi că părul meu este natural. Sunt întrebată des de culoarea părului meu şi din păcate nu vă pot ajuta prea mult în acest sens. Este culoarea mea naturală care, dacă aveţi atâta răbdare să urmăriţi pe parcursul mai multor clipuri, veţi vedea că vară se deschide (şi nu din cauza soarelui, aşa se deschide el) iar iarna capătă o nuanţă mai închisă. Ca să citez câţiva hair stylişti care şi-au băgat mâinile prin părul meu, eu am “un blond închis cu ceva reflexii de portocaliu-roscat”… ce-o fi vrând să mai însemne şi asta…

Am norocul ca părul meu să crească destul de mult şi de repede. Aşa cum am mai spus şi într-un clip, asta este o problemă de ereditate, nu prea ai cum să îl forţezi să crească dacă organismul tău nu îl lasă să crească. Mamei mele îi creşte părul foarte repede, tatălui meu îi creştea la fel de repede, aşa că din cauza lor, am şi eu norocul să îmi crească repede părul. Şi în plus părul meu este unul foarte rezistent. Îl tund cam de două ori pe an când vreau să îl las să crească sau chiar şi o singură dată, fără că vârfurile să mi se despice foarte tare între tunsori. În ultimii ani m-am obişnuit să mă tund singură, am învăţat ce tunsoare preferă tipul meu de păr şi îl aranjez singură pentru că niciodată nu sunt mulţumită de rezultatele de la salon… tuturor le e milă să taie din el şi niciodată tunsoarea nu iese cum vreau eu…

Îgrijirea părului
Legat de îngrijire ţin foarte mult să îl spăl regulat. Aşa cum pe faţa te speli de două ori pe zi, aşa şi părul trebuie spălat în mod regulat, în funcţie de rutină cu care îl obişnuieşti. Eu pentru că am scalpul gras şi mai şi transpir pe perioada iernii în mod special (da, transpir mai rău iarna decât vara…) sunt obligată să îl spăl la două zile. Mă abat cu mici excepţii de la regulă şi ca să nu ne mai lungim aici, mergeţi să vă uitaţi şi la clipul de mai jos şi acolo vă explic de ce.

Produsele pe care le folosesc eu sunt destul de simple şi de obicei îmi place să îmi ţin o rutină simplă de îngrijire a părului. De mai bine de un an (cred!) folosesc şamponul şi balsamul ăsta cu Dry Oil de la Dove, cu care mă împac extraordinar de bine pentru că nu îmi îngraşă părul, nu îl încarcă, îl lăsa matasos si uşor de aranjat.

Sinceră să fiu, în ultima vreme nici nu m-am mai complicat cu măştile deoarece şamponul şi balsamul şi-au făcut treaba foarte bine. Însă, ocazional mai folosesc ulei de ricin înainte de spălare. Uleiul de ricin ajută la regenerarea firelor de păr şi le fortifică, plănuiesc să discut mai pe larg acest subiect într-un alt post dacă vreţi. Acum am uleiul ăsta de la Solaris (da, ştiu sticla arată ca după război… a trecut prin multe lupte) şi este ok, în general nu am pretenţii prea mari la capitolul ăsta.

Styling
Pentru styling am mai mulţi paşi pe care îi parcurg. Pe unii îi sar ocazional dar dacă este să o iau de la zer cam asta fac.

Îmi usuc părul cu acest uscător de la Remington Silk (il puteti achizitiona de aici – link care îmi place foarte mult pentru că este puternic şi îmi usucă părul fără să îl ardă.
În cazul în care vreau să îmi ondulez părul îl folosesc pe acesta de la Remington de 22 mm (îl puteţi achiziţiona de aici – link), iar în rarele ocazii în care am chef să îl întind folosesc placa din aceiaşi gamă de la Remingto (îl puteţi achiziţiona de aici – link).

Unul din cei mai importanţi paşi pe care îi parcurg întotdeauna înainte de a pune căldură pe părul meu, este să aplic o soluţie termoprotectoare. Dacă vreţi să rămâneţi cu ceva de pe urma acestui post, rămâneţi cu asta NICIODATĂ, DAR ABSOLUT NICIODATĂ NU PUNEŢI CĂLDURĂ PE PĂR ÎNAINTE (SAU FĂRĂ) SĂ APLICAŢI UN TERMOPROTECTOR!!!!! Credeţi-mă că pe termen lung face diferenţa şi o veţi observa şi voi. Termoprotectorul pe care îl folosesc în prezent şi care mi se pare şi cel mai bun din câte am încercat până în prezent, este Acesta de la Gerovital iar avantajul este că vine la un preţ foarte bun şi îl găsiţi destul de uşor prin supermarket-uri.

Eu sunt mare fană a şamponului uscat şi mi-a schimbat mult rutina (asta ca să nu zic… viaţa), mă ajută enorm de mult ca două zile întregi să am un păr proaspăt ca şi cum abia l-am folosit, uneori să îl ţin trei zile fără să îl spăl şi să îmi păstrez volumul. Uneori îl pun imediat după spălare pentru textură şi volum, alteori când începe să se îngraşe părul, oricum îl ador. Şamponul uscat pe care îl folosesc şi îl ador este indiscutabil cel de la Batiste.

Pentru vârfuri, după styling, să le menţin strălucirea şi să le fac să arate cât mai proaspete, folosesc uleiul pentru styling de la Elseve – Uleiul Extraordinar. Nu am nevoie decât de câteva picături şi părul meu arată superb.

Alte “secrete”:

Pentru mai multe explicaţii mergeţi la clip.

  • Nu folosesc căldură pe păr decât o singură dată intre spălări.
  • Nu folosesc niciodată căldură după ce am aplicat fixativ sau alte produse de fixare/styling a părului
  • Folosesc produse hidratante pentru îngrijirea părului deoarece îl spăl destul de des.
  • Aplic întotdeauna termoprotector înainte de a folosi căldură.
  • Nu dorm cu părul prins
  • Nu abuzez de şamponul uscat.

Sper să vă fie de folos acest post. Dacă mai aveţi întrebări sua nelămuriri, lăsaţi-le cu încredere mai jos şi de asemenea mi-ar plăcea să îmi spuneţi voi ce produse de îngrijire şi styling folosiţi.

Vă pup şi să aveţi o zi minunată!

Tagged , ,

4 thoughts on “RUTINA MEA DE ÎNGRIJIRE A PǍRULUI

  1. Buna Nicoleta!De ce nu dormi cu parul prins?as vrea sa stiu deoarece eu dorm cu el impletit,gresesccu ceva?ms anticipat!

    1. Eu cat am fost mica am avut parul scurt si nu aveam cum sa il prind asa ca acum mi se pare foarte ciudat sa dorm cu el prins, simt ca il prind sub umeri si ca imi jumul toata coada. Unii stilisti spun ca nu e bine sa il prinzi cand dormi pentru ca pui prea multa tensiune pe radacina parului ceea ce duce la subtierea ei in timp si la rarirea parului. Acum, parerile sunt impartite pe tema asta, vezi cum te simtti tu mai bine. Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *