Beauty

Goat’s Milk o cremă de faţă şi o cremă de ochi + o apă micelara cu lapte de capră

Cum bănuiesc că ştiţi, eu sunt mereu în căutare de produse bune la orice preţ dar mai ales produse accesibile care să le dea clasă celor scumpe prin calitate şi eficienţă. Şi gândindu-mă că nu am venit de mult cu o propunere bună de cremă pentru ten uscat, mă găsesc scotocind prin dm după ceva creme accesibile, care promit să facă minuni (sau măcar minuni aşa pentru muritori de rând ca noi). Şi după vreo oră de scotocit pe la raftul de îngrijire mă aflu la casă în braţe (că de ce aş lua un coş 😀 ) cu o cremă de la Ziaja cu lapte de capră (de care auzisem multe lucruri bune şi m-am bucurat că am găsit-o ca să o încerc), o cremă de ochi tot cu lapte de capră de la ei (că am zis că dacă mă puc de treabă să fie setul complet) şi o apă micelara cu lapte de capră. Apa micelara este de la Vellie, nu de la Ziaja.

Laptele de capră este recunoscut ca având proprietăţi nutritive impresionante pentru organismul nostru şi este folosit în cosmetică şi pentru îngrijirea corporală încă de pe vremea grecilor antici. Acesta este motivul pentru care veţi vedea multe companii din industrie că încearcă să dezvolte produse de îngrijire pe bază de lapte de capră. Evident, nu se foloseşte “tot” laptele, ci se extrag proteine şi alte substanţe. Tehnologia este foarte interesantă, dacă vă interesează pot să dezvolt într-o postare viitoare.


Despre crema de faţă auzisem eu diferite păreri şi multe dintre ele pozitive, aşa că entuziasmul meu a fost mare când am început să o folosesc. După cum se poate observa şi din poze, este o cremă micuţă de 50 ml, în ambalaj de plastic (ieftin) şi care promite să hidrateze şi cel mai uscat ten din univers. Toate bune şi frumoase până aici, dacă pentru 25 lei, cât am dat pe ea face măcar jumătate din lucrurile pe care le promite, eu sunt fericită.
Prima mea problemă cu această cremă a apărut în momentul în care am deschis-o deoarece m-a izbit un miros puternic de parfum. Parfum, nu alcool, nu un miros de ceva ingredient, mâncabil bla, bla, bla. Iar după cum ştim Parfum = alcool = not good pentru ten uscat, dar ne uităm pe ingrediente mai târziu.
Am folosit în două reprize această cremă, ca să văd ce se întâmplă cu ea. Prima repriză a fost imediat după ce am cumpărat-o, timp de două săptămâni şi am încercat să observ dacă simt vreo diferenţă, a doua repriză a fost ceva mai târziu, la câteva săptămâni după, în încercarea de a-i mai da o şansă.
Pentru că nu are SPF şi pentru că nu văd menţionat nicăieri pe ambalaj, dar şi datorită texturii cremei şi a felului în care arată tenul când o aplic, am decis să o aplic seara, nu pe timp de zi. Când o aplici pe ten, îţi lasă tenul foarte gras, deşi din textura din borcan nu ai zice şi îţi dă o senzaţie de ten încărcat. E senzaţia aia de cremă grea pe faţă, care parcă ţi-ar imbaxi pielea, dar hei dacă hidratează eu suport orice. Din păcate nu a fost cazul! Oricât de grasă şi de hidratantă părea la aplicare, nu am simţit că îi face vreo favoare pielii mele, dimineaţa când mă trezeam, pielea mea părea mai deshidratată decât în mod normal şi la apropierea celor două săptămâni din prima serie de încercare, chiar ajunsese să mă “strângă” semn că era nevoie de hidratare şi că această cremă nu îşi face treaba bine, motiv pentru care am decis să mă opresc din a o folosi.
Ce înţeleg eu din asta este că deşi pare să fie o cremă densă, hidratantă, care promite să hidrateze în profunzime, de fapt nu face decât să înmoaie stratul de la suprafaţa pielii. (este drept că în această perioadă nu am folosit nici un alt serum în prealabil şi nici un alt produs). Nu ştiu cât de bine mă fac înţeleasă dar senzaţia este că pielea la suprafaţa e hidratată dar în profunzime nu, ceea ce o face să fie şi mai supărată. Acum poate că pielea mea nu o suportă, sau nu reuşeşte să se acomodeze cu ingredientele şi de aceea nu o absoarbe, dar posibil ca la voi să funcţioneze, am o prietenă care are tenul mult mai uscat decât mine şi care îmi zice că e înnebunită după această cremă, de fapt după toată gama.

Crema de ochi din fericire nu are un miros de parfum atât de intens, textura ei este mai fluidă şi mai lejeră şi se absoarbe complet în piele foarte repede. Aceasta a fost vreo 18-20 lei şi vine într-un tub clasic de cremă de ochi, de plastic, într-o cantitate de 15 ml.
La această cremă am renunţat mult mai repede decât la cea de faţă deoarece mi-am dat seama foarte repede că nu este atât de hidratantă precum promite şi în ciuda faptului că se absoarbe repede în piele, nu am simţit că ar face ceva în mod deosebit, aşa că am rămas la alternativa mea, clasică.

Apa micelara, deşi este destul de parfumată şi aceasta, mi s-a părut foarte bună, demachiază bine fără să irite ochii sau tenul şi nu am avut probleme cu ea. Chiar am folosit-o destul de mult, în condiţiile în care acum testez mai multe ape micelare. Nu pot să zic că mi-a schimbat existenţa sau că mi-a dat lumea peste cap, dar e bună, este accesibilă, în jur de 22 lei pentru o sticlă de 400 ml, sigurul aspect deranjant fiind parfumul destul de puternic, dar atâta timp cât nu irită eu sunt ok.

Crema https://bit.ly/2LHLuvj

Crema de ochi: https://bit.ly/2Z3IjWn

Apa mielara: https://bit.ly/2yYvzG2

În concluzie, pentru mine cremele sunt un pas, prefer să rămân la varianta mea bătrânească şi învechită numită Gerovital H3 Evolution de la care am văzut mai multe rezultate decât de la aceste creme şi cu care pielea mea se înţelege de minune.

Voi aţi încercat aceste produse? Aş vrea să ştiu care sunt şi impresiile voastre.
Vă pup! Love you!!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *