Beauty

EPILARE MAI UŞOARĂ

Da da ştiu! Este o crimă să te epilezi cu lama but hey… pentru unii funcţionează! Şi pentru mine funcţionează cel mai bine.
Eu sunt o specie de femeie ce s-a obişnuit să se epileze cu lama de la începutul veacurilor (a nu se înţelege că încurajez această metodă, dacă aveţi posibilitatea să faceţi altceva, vă invit cu mare drag) şi prin urmare am avut suficient timp să experimentez şi să mă joc cu tot felul de metode şi modalităţi de a mă epila astfel încât să nu mă irit, să nu mă tai, să nu îmi iasă fire sub piele (deşi mi se mai întâmplă să iasă şi acum) şi să îmi fac treaba repede şi bine astfel încât să nu trebuiască să stau o viaţă în baie când vine vorba de epilat.
Având în vedere că este un procedeu extrem de enervant pentru cele mai multe dintre noi, am încercat să găsesc mereu produse care să lucreze pentru mine, nu să mă facă să lucrez eu pentru ele. Aşa am ajunsa descopăr în urmă cu mulţi ani (am şi un clip făcut pe canalul meu de YouTune, este din antichitate şi îl găsiţi aici) că epilarea cu un balsam de păr sau un unt de corp este mult mai eficientă decât cu orice alt produs şi azi vreau să vă fac cunoscută această metodă dacă nu o ştiţi şi să vă explic care este logica din spatele ei şi de ce funcţionează aşa bine.
De când am descoperit această metodă eu mă epilez exclusiv cu balsam de păr şi am ani de zile în care mi s-a confirmat că funcţionează foarte bine.


În primul rând nu uitaţi că balsamul de păr este un produs extrem de cremos şi de emolient, lucru care permite lamei de ras să alunece uşor pe piele fără să o lezeze şi fără să o irite.


Al doilea punct important este că balsamul de păr este conceput pentru a a înmuia, netezi firul de păr şi prin urmare tăierea acestuia se v-a face mult mai uşor decât cu un produs clasic pentru că firul de păr nu mai opune atâta rezistenţă. Bonus, lamele voastre nu se vor mai strica aşa de repede.


În al treilea rând una din componentele stratului exterior al pielii este keratina, o substanţă foarte dură şi rezistenţa care practic conferă rezistenţă pielii noastre dar… este şi unul din ingredientele principale din părul nostru şi din unghii. Aşa dar, aplicând un produs de hidratare pentru păr (pentru că în fond, balsamul ăsta face, hidratează), hidratăm şi pielea şi pe lângă faptul că nu ne vom irita de la lama (situ, am mai zis dar simt nevoia să repet), vom rămâne şi cu o piele catifelată şi moale.

Singurul dezavantaj al acestui tip de epilare este că dacă nu îţi cureţi bine lama după ce ai terminat cu defrişatul este compromisă. Şi de asemenea trebuie să ai grijă să cureţi bine balsamul de peste tot de pe unde a sărit înainte să ieşi din cadă/duş pentru că dacă apucă să se usuce pe suprafaţă se dă foarte, dar foarte greu jos.

V-am convins?! Voi ce metode de epilare folosiţi şi dacă aveţi ceva trucuri interesante care să vă facă viaţa mai uşoară, nu ezitaţi să ne spuneţi şi nouă!

4 thoughts on “EPILARE MAI UŞOARĂ

  1. 👏👏👏 Si eu tot cu lama pe epilez pe picioare dintotdeauna, insa habar n-aveam de trucul cu balsamul de par. Super tare!😘😘😘😘

  2. Epilatorul Braun silk epil de acum 15 ani. Inaintea lui foloseam lama de ras, dar mi se ingrosase firul si aveam niste mancarimi…mai ales in zona aceea…sensibila,acum folosesc si crema uneori,si rar,foarte rar,vizita la salon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *